7 Petua Mudah Ingat Apa Yang Dipelajari – Kesimpulan

0

fikirAlhamdulillah, saya telah berjaya kongsikan 7 petua untuk mudah ingat apa yang dipelajari. Dengan menggunakan petua ini, anda boleh meningkatkan kebolehan anda untuk mengingat sesuatu yang anda pelajari hingga 2-3 kali ganda. Bayangkan jika anda lebih mudah ingat, apakah kesannya kepada pencapaian akademik dan keyakinan diri anda?

Satu pesan saya, anda perlu ingat, kebolehan yang ada dalam diri anda tidak terbatas. Apa yang membataskan kebolehan anda adalah diri anda sendiri. Jika selama ini anda rasa anda lemah dan sukar mempelajari sesuatu, hapuskan rasa dan kepercayaan begitu. Mulakan hari ini dengan satu kepercayaan baru bahawa anda juga hebat seperti mana-mana pelajar cemerlang yang lain.

Selamat berjaya!

Comments

  • nisa

    macam mana kita hendak membina diri supaya berhormati dan juga dikasihi

  • nisa

    Bagaimana hendak meningkatkan bahasa inggeris

  • nisa

    kenapa sukar saya nak menumpukan pelajaran dengan berkesan

  • izt

    thanks a lot uncle osman………… trima kasih banyak2 sbab publish tips2 kcemerlangan ini denagn percuma…. teknik yang uncle berikan semuanya berkesan and recently i did very well 4 my trial pmr…. harap uncle boleh publish lbih banyak lg tips….. bukan smua orang mampu nak download dan bli buku motivasi…. usaha yang uncle buat ni amat saya sanjungi…. u inspire me a lot!!!!!!

  • Nisa, saya ada tulis tip-tips yang berkenaan soalan Nisa tu dalam keluaran yang lepas. Mungkin Nisa boleh luangkan sikit masa dan baca semula posting saya yang lepas. :)

    Izt, tahniah atas kejayaan dalam trial pmr. Saya sentiasa berharap agar tips-tips dan petua yang dikongsikan disini dapat membantu. Teruskan membaca. :)

  • saya ingin bertanya tentang petua2 menghadapi pmr dan cara2 untuk saya mudah ingat fomular2 yang diajar oleh guru saya.jikalau ada doa harian tolong berikan kepada saya.saya akan menghadapi pmr pada tahun depan dan saya sangat menghargai tuan jika tuan doakan kejayaan saya.insyallah.

  • syahmi

    saya inginbertanya,saya xberapa nak pandai dalam bahasa inggeris.tapi subjek yang saya pelajari ni memerlukan kefahaman dalam inggeris.jadi susoh la nak faham kalu xpandai inggeris..boleh en.osman tolong banu saya??

  • Eniysa

    saye nk tanye sikit….
    bagaimana mahu belajar lebih lagi??
    saye lemah bahagian math and sains…
    saye mmg tak phm pelajaran itu..
    boleh bagi cara2 nye???

  • Eniysa

    saya akan menghadapi PMR tahun nie…s0 saye benar2 x phm ape yg diajar 0leh cikgu saye …???/? bantu saye??/?/?

  • nur syahira

    ckgu sy nak tnya nie…sy nie bkal akn mnduduki pmr…tp sy hilang keyakinan…semua subjek ok kcuali math yg sy agak lmah…sy dh brusaha bersungguh2 smpai lwat mlm blajar…sy x brapa yakin pd dri sndri…tlglah sy ckgu…sy pn nak brjaya dgn cmerlang…mcm org len..bantu sy…

  • hanisah

    saya nak tanya,apa yang perlu saya lakukan sebagai calon persendirian untuk spm tahun ni

  • hanisah

    saya nak tanya,apa yang perlu saya lakukan sebagai calon persendirian untuk spm tahun ni

  • um_myra

    assalamualaikum,,,
    sya mahu bertanyakan tentang petua agar mudah mengingat formula kimia yang banyak di samping memahami dan mudah menginati stiap step …..

  • balqis

    salam..
    saya nak tanya,
    camner nak hilangkan rasa ngntuk dlm klas??
    saya selalu mgntuk

  • wan ashida

    assalamualaikum,,,,
    saya nak tanya,apa yang perlu saya lakukan sebagai calon persendirian untuk spm..
    sebelum ini saya tidak pernah ambil spm..
    saya belaja setakat pmr.dan 3bulan di sek teknik..selepas itu saya berhenti dari belajar untuk menolong keluarga saya..
    sekarang ini saya hendak ambil spm…
    adakah saya perlu mengikuti kelas malam atau tuisyen??
    tolonglah saya,,saya nak merubah kan kehidupan saya yang telah lama saya tinggalkan..

    terima kasih..

  • ERiX

    assalammualakum..dear sir..i have a read and knowing how to skill be a remember thanks sir,personally..i;m so very weak about my subject and can’t be a good somebody,i’m a student college,so far my prestation is a good,im so weak about how can i want a be smart and can get any my subject,so please sir,hope you can remind on me,thanks…

  • ezzati (solero)

    nk tnya, camana nk mudah ingat subjek sejarah ye? everytime lpas bljar sejarah slalu je xingat apa yg diajar. hilang cm2 je. rse2nya apa cdgn utk sy x ‘hilang’ ilmu td??