Jawapan – Masalah Bahasa Inggeris.

Soalan 1:

salam 1 malaysia encik osman affan..sya N berasal dari sabah masih bersekolah d tgkatan 5 ..masalah utama saya d sini adalah sya lemah dalam subjek bahasa english..sdh banyak cara saya pratikkan untuk belajar bahasa english namun masih juga gagal dalam setiap ujian ataupun peperiksaan….jadi d sini sya harap enck osman dapat membantu dan memberi petua ataupun panduan bagi saya bagaimana untk menguasai bahasa english..kerana sya benar2 mahu lulus dalam subjek ini tambahan pula tahun ini saya akan mengambil peperiksaan spm……….masalah utama saya (lemah dalam menulis karangan dalam bahasa english,sebutan)……………..

Soalan 2:

askum…en osman boleh en tlong sy untk improve my english…

Osman AffanSalam untuk semua. Kebelakangan ini saya semakin kerap mendapat soalan berkenaan cara, tips dan teknik bagi memajukan penguasaan Bahasa Inggeris. Terima kasih buat anda semua yang menghantar soalan kepada saya. Walaupun soalan yang tiba ada bermacam-macam bentuk dan gaya, mesejnya adalah sangat serupa. Mesej itu ialah bagaimana untuk saya memajukan penguasaan Bahasa Inggeris saya?

Sebagai langkah permulaan, saya ingin cadangkan anda baca satu kompilasi petua yang telah saya tulis beberapa ketika dulu. Kompilasi itu bertajuk 7 petua pandai Bahasa Inggeris. Ia tidak menceritakan dengan terperinci tentang isi kandungan yang perlu dikuasai di dalam subjek Bahasa Ebook Osman AffanInggeris. Namun ia memuatkan beberapa tips dan petua bagi sesiapa yang rasa benar-benar lemah dalam Bahasa Inggeris. Ia boleh dijadikan panduan dan digunakan sebagai langkah permulaan. Kompilasi itu boleh dibaca di www.OsmanAffan.com/kompilasi.htm.

Insyaallah, kompilasi itu sedang saya tukarkan ke dalam bentuk ebook. Akan saya tambahkan lagi beberapa penerangan ke dalam kompilasi tersebut agar ebook ini jadi lebih lengkap dan berkesan. Cuma saya mohon kesabaran daripada anda semua dalam menunggu kehadiran ebook ini memandangkan kesibukan dan juga beberapa perkara teknikal yang membuat penerbitannya masih tertangguh.

Jika sudah siap ebook ini dan anda mahu dapatkannya, berapakah harga yang perlu anda bayar? Hmmm….. RM0.00 sahaja. 🙂

Comments are closed.